Meniu
Your Cart

Livrare

Costuri și ore de transport

Unele metode de transport oferite sunt „urmărite” și, prin urmare, pot fi urmate în mod constant pe parcursul diferitelor etape ale expedierii. Cu toate acestea, acest serviciu nu este disponibil pentru toate comenzile. Veți avea posibilitatea să alegeți metoda de expediere a pachetului dvs. direct pe pagina de achiziție.

Comenzile plasate sunt livrate în mod normal în ziua lucrătoare următoare comenzii. 


Comenzile care sunt livrate cu numărul de urmărire tind să ajungă mai repede. De îndată ce pachetul este livrat curierului, veți primi un număr de urmărire care vă va oferi detalii despre situația livrării.


Disclaimer:

1. Obiectivul principal este să se asigure că comanda ajunge la destinația sa cât mai curând posibil. Cu toate acestea, clienții și / sau destinatarii sunt responsabili pentru produsele primite și detaliile de livrare furnizate la momentul achiziției (verificați întotdeauna dacă acestea sunt corecte).


2. Nu este posibilă asumarea niciunei responsabilități pentru pierderile suferite de client sau de destinatar, în ceea ce privește costurile de transport nerambursabile și / sau costurile suplimentare pentru livrarea mărfii sau pentru înlocuirea acestora.


3. În cazul în care primiți un articol incorect sau deteriorat, vă rugăm să ne contactați prin telefon sau e-mail în termen de trei zile de la primirea comenzii, de preferință cu o fotografie a pachetului și a conținutului acestuia.


Vă rugăm să nu returnați produsele fără să ne contactați mai întâi și să primiți un număr RMA.


Rambursările sunt posibile, de către expeditor, dacă în cazul transportului asigurat. Costurile pentru transportul de plecare și taxa de import nu sunt rambursabile. Același lucru este valabil și pentru costurile suportate pentru returnarea și asigurarea articolului, cu excepția cazului în care s-a convenit altfel.


După cum a fost deja raportat în „Termeni și condiții”, responsabilitatea este suportată de client / destinatar odată ce comanda este expediată.